Omgeving | Cultuur


Via www.boxmeer.info krijgt U van allerlei informatie over Beugen en omgeving. Ook via Google: Boxmeer + bezienswaardigheden komt U op de encyclopedie wikipedia. Daar staan duidelijk o.a. onderstaande bezienswaardigheden vermeld. In Boxmeer staan gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken zoals het Kasteel, de Sint Petrusbasiliek en het Karmelietenklooster.

Het Kasteelmuseum in Boxmeer
Het museum van de zusters van Julie Postel is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor groepen bestaat er ook de mogelijkheid om een rondleiding te maken door het kasteel. Dit kan uitsluitend met afspraak.
www.juliepostel.org

Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon
Doordat er tijdens de Tweede Wereldoorlog in september/oktober een hevige veldslag woedde, is het museum een blijvende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, maar ook een monument om stil te staan bij het geweld en de oorlog van vandaag de dag. Voor groepen worden er zinvolle rondleidingen georganiseerd.
www.oorlogsmuseum.nl

Natinonaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek
Op één van de mooiste plekken van Nederland, tussen heuvels en bossen, is het verleden tot leven gebracht. In het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek maken de bezoekers de aanloop naar de oorlog mee, ervaren zij de bezettingstijd, vieren zij de bevrijding en zien zij de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van interactieve presentaties, geuren, diorama's, originele films en geluidsfragmenten wordt de bezoeker in de voor de bevrijding zo kenmerkende sfeer gebracht. Op een verrassende manier laat het museum zien wat de werkelijke inhoud is van vrijheid, mensenrechten en democratie, toen en nu, voor jong en oud.
www.bevrijdingsmuseum.nl